445456176157653
top of page

Dansk Guldbuk fra Samsø

Denne berømte guldbuk som har været delt på diverse sociale medier, blev nedlagt den 16 maj 2020 efter en spændende jagt med velplaceret kugle fra cal. 243 på Samsø.

 

Peters historie kommer her:

Min kone og jeg har nogle gode venner på Samsø, hvor jeg er så heldig at have bukkejagten.

Jeg tog derover d. 15/5-20 og fik øje på bukken om aftenen inden årets bukkejagt sæson, da jeg var rundt og udforske området. 

Næste morgen kl 04.30, på vej ned til stedet hvor jeg skulle sidde, passere bukken mig stille og roligt på ca. 25 meters afstand uden at få øje på mig, da den var fuldt optaget af en rå .

Fremme ved det planlagte sted sad jeg i ca. 20 minutter før jeg ser bukken igen, gå frem og tilbage langs et levende hegn ca. 200 meter nede. Den var hele tiden i bevægelse. Solen står op og jeg råber bukken an som standser og står stille i 3 sekunder, men jeg når ikke at få ordentligt hold på den, og afgivet et skud før den springer. 2-3 skud høres efterfølgende ret tæt på, og jeg tænker at nu har naboen højst sandsynlig skudt den nede samme sted som før. Hurtig får jeg hold på bukken og slipper kuglen. Bukken går et par skridt frem og imens jeg kort kigger på riflen og repetere før bukken er væk. Skuddet føltes rigtig og efter den længste ventetid nogensinde, går jeg ned og kigger, her ligger bukken forendt kort fra skadestedet med en perfekt kugle.

Den blev skudt kl 06.15 og er den største buk jeg har skudt til dato.

Jægeren var meget overrasket over størrelsen da han nåede hen til trofæet. Sikke en størrelse !!

Stanglængden er ikke særlig lang men tjek lige volumen 225 cm 

CIC point : 140, 43 

TrophyPoint ønsker jægeren et stort tillykke med guldmedaljen.

Dansk guldbuk fra Samsø
Dansk guldbuk
Jens_Pedersen_Sams%C3%83%C2%B8_guldbuk_e
Samsøbuk 1.jpg
bottom of page