445456176157653
top of page

VILDSVIN

Medaljekrav: Bronze 110 - Sølv 115 - Guld 120

TrophyPoint opmåler vildsvin fra hele verden – find listen her på siden.

 

Det er typisk vildsvin fra europa vi får ind til opmåling som er stamfader til de tamsvin som man finder i landbruget den dag i dag.

Vægten på en fuldvoksen orne, eller keiler, som den også kaldes, kan variere helt op til 100 kg i Europa. De opleves større øst på og kan nå en kampvægt helt op til 130 kg med en kroplængde over 1 ½ meter og højde på 90 cm. En sjælden gang kan vægten snige sig op på 200 kg. Hovedet på et vildsvin er langt og kegleformet med en kraftig snude. Pelsen er tyndhåret om sommeren, mens vinterdragten har lange, sorte stride hår. Keileren har kraftige hjørnetænder, som bruges til at søge føde med, og som selvforsvar overfor fjender.

 

Der har været vildsvin i Danmark i mange år men de blev udryddet tilbage i det 19. århundrede. Dog har der i de senere år indvandret små vildsvine bestande fra Nordtyskland ind i Sønderjylland til stor bekymring for dansk landbrug. Man frygter at den danske svinebesætning vil blive smittet med den frygtet svinepest som spreder sig hurtigt rundt omkring i hele verden. Dertil er det meget ivrigt omtalte hegn opstået efter folketinget lovgivning om at reducere muligheden for at vildsvin skal kunne passere den danske grænse.

 

Vildsvinet tænder kan opmåles efter 30 dage efter dato for nedlæggelsen. Man måler omkredsen på tænderne og længden.

Listen opdateres løbende.

bottom of page