1/4

SIKAHJORT 

Medaljekrav: Bronze 225 - Sølv 240 - Guld 255

Oversigt på opmålinger af Sika hjorte med medalje score.

Her har du muligheden for at følge med i statistikken på nedlagt sika vildt i Europa.

Find regler og point krav til medalje score her på siden.

Listen bliver løbende opdateret.

Følg os på Facebook og Instagram hvor der vil blive offentliggjort billeder af trofæerne.

Sikahjort stammer oprindeligt fra Japan, og blev udsat i Danmark i 1900 tallet som kongeligt vildt ved slotte og godser rundt omkring i landet. Hjorten er udbredt i Irland, England, Skotland, Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz, Rusland. Danmark er det eneste land i Skandinavien hvor der findes vilde sikaer.

Sikavildet´s størrelse er en mellemklasse som er sammenligning med dåhjorten, dog en anelse mindre. Hjorten kan opnå en skulderhøjde op til omkring 80-85 cm og med en vægt på 40-55 kg.

Sommerpelsen er en flot rødbrun farve med en sort stribe langs ryggen, og hvide pletter på siderne. Dyrets spejl er hjerteformet og hvidt med tynd sort stribe på halen og sorte afgrænsninger som kan forveksles med dådyrets aftegninger, dog er halens aftegninger ikke nær så tydelige som dådyrets. Om vinteren skifter sikahjortens pels til en mørkere gråbrun farve uden pletter.

Sikahjorten er let genkendelig på sin særpræget ansigtsform, som ligner at den løfter øjenbrynene.

Til efteråret får sika´en en kraftig manke og bærer et krondyr lignende gevir fra september til april. Sikaens gevir er dog langt mindre end krondyrets og opnår ikke normalt mere end otteender. Geviret kastes i april – maj hvor efter der udvokser et nyt gevir. I august – september er det nye gevir færdig udvokset. Sikahjorten fejer geviret i løbet af sommeren for at fjerne den tørre bast som sidder som et slags hud på stængerne. Det kan opleves ved at se sikahjorten skrabe geviret mod træstammer og grene.  

Sikavildet foretrækker levesteder som tætte skoveområder hvor de finder føde, og er overvejende nataktive. Arten er meget sky og kommer typisk først frem efter mørkets frembrud. Brunsttiden varer typisk fra september til december hvor der fødes 1 kalv om året.