445456176157653
top of page

Flemming Skovbjerg 

Vi er i Polen i maj syd for Radom med Buhl Jagtrejser. Vi er ude om morgenen og passerer i bil en rapsmark. I kanten mellem raps og hvede ser jeg en buk, og beder min stalker køre videre. Han ved ikke hvorfor da han ikke har observeret bukken.

Vi kører ca. 150 meter og stopper, jeg forklarer ham at jeg så en ” pæn ” buk og vil gerne prøve at pursche til den.

Jeg tager min Viper skydestok og lister tilbage af vejen og stopper ca. 75 meter fra bukken der stadig står og esser i kanten af rapsen.

Min stalker kommer efter lidt tid op bag mig og vi studerer bukken. Vi kan kun se opsatsen bevæge sig i rapsen og jeg er lidt i tvivl om den er stor nok. Jeg skylder at fortælle at jeg i mange år har gået efter en rigtig stor buk og har været i Polen og kun skudt 4 bukke til sammen de sidste 3 år, den største 113 point.

Bukken bevæger sig i rapsen og jeg kan nu se opsatsen bag fra og den ser sgu pæn ud, alligevel får jeg spurgt stalkeren endnu en gang om den er stor nok. Jo der er den og så opstår chancen , bukken bliver synlig fra halsen og op. Min riffel ligger helt stille Viperen og jeg har krydset på halsen og skyder. Bukken bevæger sig kort i rapsen og der bliver stille.

Min drøm af en buk ligger forendt og hvilken smuk buk.

Fed oplevelse…….

Turen gav yderligere en sølvbuk på 119,2 point og i august min første svenske buk, en sølvmedalje mere på 118,3 point.

IMG_1307.jpg
IMG_1330.jpg
bottom of page