445456176157653
top of page

Klaus Hansen - Guldbuk Langeland - 131,73 CIC point

Dette er min første guldbuk. Og så oven i købet en dansk... Det var mere end jeg havde drømt om.

Denne buk ser jeg første gang d 18. April, midt på dagen, ved jagten til gården, jeg er vokset op på. Jeg har spottingscope og kamera med i bilen, så skynder mig at finde et sted at parkere, hvorefter jeg pürcher forsigtigt på ham. Han står knap 100 meter ude, og jeg får taget noget god film og billeder af ham, stadig lidt i bast. Hjem og studere, hvad det var jeg havde set. Der var ingen tvivl om, at det var en fin buk.

Jeg ser kun glimt af ham efterfølgende, inden bukkejagten starter. Og på præmiere dagen tager jeg ud i et konsortie, så der gik lidt tid før jeg kom til at jage ham. En søndag morgen, tager jeg på jagt hos mine forældre for at prøve lykken med ham. Jeg ser ham gå sammen med en rå i det jeg kører forbi jagtstykket, og får hurtigt pakket ud og finder dem igen. De går i noget højt græs for foden af et sommerhusområde, så har ingen muligheder for at skyde. Jeg følger dem i en god halv time, hvorefter en mur af tåge kommer væltende. væk var de... Jeg beslutter mig for at ham her, vil jeg bruge nogle timer på.


Fredagen efter tager jeg afsted igen om morgenen. Det regner, og ser kun lidt aktivitet af dåvildt. Så jeg bliver siddende i bilen og tager en tår kaffe. Det stilner af, og jeg går ned i området, hvor jeg har set ham. Der går en rå, så jeg tænker han må være i nærheden. Efter en rum tid kommer han endelig vandrende. Jeg sætter mig på huk, men var ikke i tvivl. Det var ham. Jeg har en rigtig god position, så jeg væbner mig med tålmodighed. Han går igen ind i det høje græs, og jeg følger ham og råen i over en time, hvor jeg ikke kan komme på skudhold af ham, på grund af hans position og det høje græs. Til alt held går han mod mig, ind i kornet. Han stiller sig med rejst forkrop, og der ser jeg chancen! Han falder på stedet. Bukkefeberen nåede at ramme mig op til flere gange, mens jeg fulgte dem. Men størst af alt da jeg fik ham i hænderne.

En utrolig smuk og uden tvivl gammel buk. 23 kg brækket vægt. Billeder og video, spændende lang jagt, og så en medalje. Hvad mere kan man ønske sig.


Med venlig hilsen

Klaus Hansen.
Comments


bottom of page